Ontdek Nederland

Algemeen

Nederland ligt in het het noordwesten van Europa, aan de Noordzee. Nederland heeft momenteel ongeveer 17 miljoen inwoners, wilt u weten hoeveel het er precies zijn klik dan hier. Nederland is een klein landje namelijk ongeveer 42.000 km2, ter vergelijking heeft Spanje 505.992 km2. Door de vele inwoners heeft nederland wel een hoge bevolkingsdichtheid namelijk van 411 inwoners per vierkante km. Ruim 18% van het oppervlak bestaat uit water en een groot deel van het land en de bevolking bevindt zich onder zeeniveau. Het land wordt beschermd tegen het water door middel van een systeem van dijken en waterwerken. Door landwinning zijn polders gecreëerd. Het land is verdeeld in 12 provinciën die wie allemaal voor u extra uitlichten.

Nederland een van de meest ontwikkelde landen als ’s werelds zevende economie naar bbp per hoofd van de bevolking. Het bezet de vierde plaats in de index van de menselijke ontwikkeling. De Nederlandse economie steunt vooral op een zeer hoog ontwikkelde land- en tuinbouwsector, de dienstensector en de internationale handel, met name op de doorvoer van goederen naar Duitsland.

Weetje over Nederland

”Nederland was het eerste land waar het homohuwelijk gelegaliseerd werd. Dat was in 2001.”

Tulpen

Nederland staat bekend om haar tulpen en is dan ook een van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen. Traditioneel wordt in de lente in de Keukenhof in Lisse een expositie gemaakt van miljoenen tulpen dit moet je een keer gezien hebben. Verder zijn de traditionele velden langs de duinen van Zuid-Holland en de West-Friese polders ook zeker de moeite waard. Echter is het merendeel van de tulpen te vinden in Flevoland, met name in de Noordoostpolder (ruim 2000 hectare). Ook in het Noordelijk Zandgebied van Noord-Holland (omgeving Breezand, Anna Paulowna en Julianadorp) en op het eiland Goeree-Overflakkee zijn er tulpenvelden te vinden.

In Limmen is de Hortus Bulborum gevestigd, de grootste genenbank ter wereld voor bolgewassen. In deze tuin staan ruim 3500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, en andere veelal historische voorjaarsbolgewassen.

 

 

Weetje over Tulpen

De tulp werd ontdekt in Europa toen er in 1562 een vrachtschip met stoffen uit
het Ottomaanse rijk aankwam in de haven van Antwerpen, met tussen de stoffen
een aantal vreemde (tulpen) bollen.

Top 5 grootste steden Nederland

  1. Amsterdam 853.312 inwoners
  2. Rotterdam 639.587 inwoners
  3. Den Haag 526.439 inwoners
  4. Utrecht 344.384 inwoners
  5. Eindhoven 227.100 inwoners

Amsterdam

Naast dat het natuurlijk onze hoofdstad is, is het qua inwonertal ook de grootste gemeente van Nederland. In het Amsterdams wordt de stad ook wel Mokum genoemd. De stad ligt in de provincie Noord-Holland en aan het IJ. We weten dat Nederland zeer divers is als het op nationaliteiten aan komt. Het aantal verschillende nationaliteiten in de gemeente behoort dan ook tot de hoogste ter wereld.

De naam Amsterdam is afkomstig van een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. Amsterdam groeide in de eeuwen daarna uit tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Dat is tegenwoordig nog te zien aan de grachtenpanden in de grachtengordel die sinds 2010 is toegevoegd aan de Wereldergoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden en attracties in Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en EYE Filmmuseum, dierentuin Artis, de Wallen en de coffeeshops. De stad telt twee universiteiten en meerdere hogescholen.