Noord-Holland

Algemeen

Afbeeldingsresultaat voor noord holland

Het altijd prachtige Noord-Holland wat maar liefst ruim 2,7 miljoen inwoners telt en de provinciehoofdstad Haarlem is. Tevens ligt de bekendste stad van Nederland ook in Noord-Holland namelijk Amsterdam.

Noord-Holland is de op drie na grootste provincie van Nederland als het om de oppervlakte gaat, Noord-Brabant, Gelderland en Friesland zijn qua oppervlakte groter dan Noord-Holland hoewel Noord-Holland de op één na grootste provincie is als het om de bevolking gaat, met ruim 2,7 miljoen inwoners in Noord-Holland woont ruim 16 % van de bevolking van Nederland in Noord-Holland.

Ondanks dat er 1039 inwoners per vierkante kilometer leven, is er in Noord-Holland genoeg om te bezichtigen en te beleven.

Natuur

Afbeeldingsresultaat voor Texel park duinen

Noord-Holland kent twee prachtige zogenoemde grote nationale parken. Op het prachtige eiland Texel, een van de 5 waddeneilanden, hebben we het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van circa 43 vierkante km en kreeg in het voorjaar van 2002 de officiële status van Nationaal Park. Het Nationale Park gaat met name om de duingebieden die aan de westkant van Texel liggen maar ook de strandvlakte in het zuiden en aan de noordpunt van het eiland horen bij het Nationale Park en leuk om te bezoeken is het natuurmuseum Ecomare wat de opvang van zeehonden en vogels combineert met een natuurmuseum en zeeaquarium.

Top 5 grootste steden Noord-Holland

1 Amsterdam 853.312 inwoners

2 Haarlem 159.340 inwoners

3 Zaanstad 154.037 inwoners

4 Haarlemmermeer 146.332 inwoners

5 Alkmaar 108.618 inwoners